Tenk, fornuft, livsglede

Noen dager er gode. Jeg har hatt i overkant mange i det siste. Glede, latter og moro.

 Men ikke nå.

Hele kroppen min er anspent.

Hodet er på flukt.

Jeg er i fare.

Jeg måtte bare dele noen ord, men jeg klarer ikke flere nå.

Hater når jeg blir så suicidal... 

Kjære du

Hvordan kan jeg smile når du gang på gang får meg til å gråte?
Hvordan klarer jeg å drømme når du knuser dem gang på gang?
Hvordan klarer jeg å se fremover når du minner meg på hva du gjorde med meg?
Hvorfor gidder jeg å  prøve når du ikke gir meg lov?
Hvordan skal jeg klare å ha det bra når du gjør alt for å få meg til å ha det vondt?
Hvordan skal jeg ha troen på meg selv når du ikke har det?

hvordan skal jeg klare å være din kjære datter når du ikke vil ha meg?

Det er vanskelig å ikke være til stede når jeg faktisk er det. Jeg vil ikke dø fordi du viste meg veien dit. Du har gjort det klart nok, du vil ikke at jeg skal være barnet ditt. Skulle ønske jeg ikke var det også.


Jeg drar snart pappa og jeg skal love deg at etter den dagen skal jeg aldri kalle deg pappa.

Slike dager

Dagen i dag har virkelig beveget seg i motsatt retning som jeg har. Rett og slett en ulykkesdag. Jeg måtte ut en tur å jage noen kyr, foten virket helt ok. Jeg ble drittlei og gikk inn for å se tv istedet. Noen minutter senere skulle jeg ut igjen, men jeg kom meg aldri ut døra. Jeg klarte nesten ikke å sette foten på gulvet og nå begynner den andre foten å bli ille. Uheldigvis klarte jeg også å slå hodet i et skap og senere kræsje i ei dør. Når jeg var på butikken ble plutselig alt rart, jeg klarte ikke å fokusere på noenting. Nå har jeg vondt i hodet og nakken. Jippi for en dag... Måtte bare blogge litt (eller klage?) før jeg legger meg. Skal opp klokken 6 for å arbeide. Og siden jeg ikke fikk til å gjøre alt jeg skulle i går, må jeg gjøre det når jeg står opp.

Tumblr_m7dniumsmi1rtp2vzo1_500_large

Tumblr_m7ks2hwqz71rtcj4mo1_500_large

 

Dette er meg

Jeg begynner å komme tilbake til det gamle livet mitt. Takk gud for det. Til tross for at jeg har en halvknekt fot, en opphovnet hånd, sår på ryggen og drittvondt i kinnet så har jeg overlevd disse dagene. Men jeg holder på å finne tibake dit jeg startet og jeg håper nå jeg kan ta den rette veien. HåperHåperHåper! Jeg hater å være hjemme, men plutselig ville jeg ikke dra noensteder utenom hjemmet mitt. Men nå har jeg knapt vært hjemme på 2 uker. Det er meg. Ei jente med energi og galskap. Jeg kan ikke takke noen andre enn bestevennen min <3 Hun gjør alt i livet mitt bedre, gleder meg til å fulføre galskapen vår!

Jeg skal trøste deg når du er trøtt og lei.
Jeg skal være din støtte når du trenger meg.
For vi er bestevenner du og jeg...

 

Jeg lever

Tenkte jeg skulle oppdatere litt nå så dere ikke tror jeg har dødd eller noe. Har nesten ikke vært hjemme de siste ukene så jeg har liksom ikke følt jeg kunne utdype meg i alt sammen. Gikk ikke helt som planlakt på bup sist og noe mere enn det gidder jeg ikke å tenke på. Jeg har gjidd faen i all fornuft og bare levd. Jeg skal heller ikke utdype meg innenfor det, for da er jeg redd jeg aldri får gå ut av huset igjen. Jeg har vertfall hatt det ufattelig morsomt. Jeg og venninda mi har vært drittunger og vi er fortsatt ikke ferdig med å være det!

552417_329415910475959_1845047765_n_large

Tumblr_m3s3zzqcxj1qbpl79o1_500_large_large

Tumblr_m7nz1mhahr1ry1h5go1_500_large

Tumblr_m2hj05x92f1qf80m9o1_500_large

End-hipster-indie-text-the-favim.com-186772_large

jeg kjemper

Hver dag
er en hemmelig usett glede
en skinnende mulighet.
La oss bruke den
som om den var den ene.
Hvor mange vi får
er det ingen som vet.
La oss fylle hver dag
med lys og varme.
La oss slåss mot
det mørke og grå.
Hver dag
er en hemmelig usett glede
dagen er livet
livet er nå.

------

Enhver feiging kan utkjempe en kamp når han er sikker på å vinne; men vis meg den som har mot til å kjempe når han er sikker på å tape.

George Eliot

Det er aldri noen fordel å tape kamper.

Arne Erlandsen

Den som vil vike unna all kamp, kommer aldri til å kjenne noen seier.

Alexander Johnson

Der det ikke er kamp, er det ingen styrke.

Oprah Winfrey

 

Tumblr_m7n1m231951rbip0io1_500_large

 

 

Svar på spørsmålsrunde del 1

 

Hvilket forhold har du til moren din?
Jeg og mamma har et bra forhold. Hun er en typisk mor med strenge regler. Så vi kommer godt overens med hverandre så lenge hun gjør som jeg vil, mohaha.

Hvilket forhold har du til faren din?
Dette kommer kanskje litt overraskende på dere, men jeg snakker ikke med papp med mindre jeg må. Jeg og pappa har et bra forhold egentlig. Men han var lite hjemme da jeg var mindre og også etter jeg ble eldre. Jeg har liksom aldri vært avhengig av han. Jeg føler ofte at jeg snakker bare stygt om han her på bloggen, men det er fordi jeg reagerer veldig raskt når folk kjefter og roper. Det er bare personligheten hans, men han er jo egentlig verdens beste pappa da <3

Gleder du deg til å flytte?
Ja, jeg gjør da egentlig det. Men det blir rart å ikke møte vennene sine som man vanligvis møter. Men det blir nok supert i Trondheim også!
J

Hva kommer du til å savne mest når du flytter?
Det livet jeg hadde. Men det skal jeg ikke tenke på nå, for nå er det et nytt foran meg!

Kan du skrive litt om deg og familien din? Alder, navn osv :-) Jeg synes bloggen din er veldig interessang å lese, så d hadde vært kult å fått vite litt om familien din.
Haha. Nei trokke det.

Hva fikk deg til å kutte deg selv, å få selvmordstanker? Hva var det som skjedde? Ble du mobbet på skolen?
Det kom alt sammen sakte kastet over meg. Jeg var deprimert. Jeg fikk ideen om å slutte å spise. Så jeg sluttet å spise. Men jeg klarte ikke alt det vonde, så jeg kuttet meg. Jeg hadde lest blogger om det og visste alt jeg trengte å vite. Så ble ting verre og verre og til slutt kom døden som et naturlig alternativ.

 

Hva gjør du på fritiden?
Jeg bruker mesteparten av tiden på vonde ting. Men også gode ting. Som å være med venner og finne på ting sammen med dem. Jeg er ute med hesten! Jeg baker minst 2 ganger i uka. Jeg har bakt 4 kaker og en haug med kjekser i dag. Jeg liker å lage mat, ok?  Jeg trener også en del, sprek skjønner ?u! Not?

 


Hvem kommer du til å savne mest fra klassen du gikk ut fra? Både gutter og jenter.
Helt ærlig så savner jeg ingenting fra klassen jeg gikk på. Noe kommer jeg kanskje til å savne, men det er ikke mye.

Er du forelska?
Har ikke vært det på en lang stund. Eller jeg vet ikke, har mistet følelsene mine tror jeg. Vertfall de gode.

Har du god kontakt med besteforeldrene dine? Hva sier de om selvskadingen din?
Jepp! De sier ingenting faktisk. Hva skulle de sagt?

 


Hva syns foreldrene dine om selvskadingen din?
Aner ikke. De synes sikkert det er idiotisk. Noe jeg er enig i.

 

Vet foreldrene dine om bloggen? eller andre i slekta di?
Jeg tror ikke de vet om bloggen. De vet at jeg har en blogg, men ikke hva den heter. Ingen som har sakt noe vertfall.

 

 

Del 2 kommer på video tror jeg. Siden en person har tatt helt av i kommentarfeltet blir det veeldig mange spørsmål. Det hjelper ikke å skrive forskjellige navn når IP adressen er den samme! :) 

Skyve meg ned når jeg balanserer - tusen takk for det dere gjorde, det gjorde meg psykisk syk.

Hemmeligheten min er for hemmelig. Ikke at det var det som stoppet meg fra å gi henne arket. Men hun så at jeg hadde det bra. Det ødela meg litt. Jeg har kanskje hatt en bra periode nå, men jeg har det langt ifra bra. Så jeg tok avgjørelsen min, jeg drar ikke på BUP noe mere. De skulle hjelpe meg, ikke bare skyve meg unna når de ikke orker noe mere. Jeg har nå takket nei til DBT team og jeg kommer ikke til å ombestemme meg. Jeg skal på avslutningssamtale til ei sykologdame her jeg bor og jeg nekter å dra til BUP noe mere. Så nå står jeg alene. Nå står jeg hvor jeg startet, bare at ting er ti ganger verre.

Tusen takk til dere som prøvde å hjelpe meg. Men nå er ting ti ganger verre enn det var. Takk for at dere lærte meg hvordan jeg skulle bli selvskader. Takk for at dere lærte meg måter jeg kunne drepe meg selv på. Takk for at dere nemte alle symptomer for meg. Takk for at dere brydde dere. Men en ting jeg ikke takker for er at jeg har blitt kastet som en ball rundt i luften. Jeg takker ikke for at mange av dere ga meg opp og sendte meg videre til en annen lege. Jeg takker ikke for at dere ikke tror meg når jeg sier ting.

Det er dere som har stått og ledd og fortalt meg at alt skal bli bra til slutt. Men jeg skal sørge for å le når jeg vet at jeg skal dø. Den dagen jeg ikke orker mere, da skal jeg le. For den som ler sist ler best. Da kan dere angre på at dere ikke trodde meg.Hvorfor stirrer du sånn ut i luften?

Du stirrer.
Jeg ser Luft.
Hva skjer?
Går det bra med deg?
Hallo, hører du meg?
Hvorfor stirrer du ut i luften slik?
Hallo!?
Lise, hva skjer med deg?
Hører du meg?
Jeg ser Tåke.
Du ser litt blek ut.
Hører du meg?
Lise?
Pulsen hennes.
Du kan ikke kjenne pulsen hennes.
Jeg faller.
Lys.
Blålys.
Smerte.
Tåke.
Luft.
Det blir svart.
Politiet tar tak i henne.
Døden tok ikke henne denne gangen.
Men den sitter der å smiler.
Jeg våkner.
Du stirrer.
Lise, hva skjedde?
"Jeg overlevde. For denne gang..."

 


For denne gang.Dagene og hjemreise

Hadde en superfin dag i går! Lenge siden jeg har hatt det så bra som jeg har hatt de siste dagene. I går var jeg hos søskenbarnet mitt som bor på gjølme. Vi har alltid funnet på mye sykt sammen og i går var vel heller ikke et unntak. Vi endte vel opp med å sykle hele orkanger rundt på en sykkel. Og da vi kom tilbake fikk vi lyst på jordbær så vi sykle hele veien tilbake til oti. Følte jo oss litt spreke da for å si det sånn! Dette var jo selflgelig ikke det eneste vi gjorde da.

Men i dag reiser jeg hjem. Litt trist egentlig, jeg trives så bra her. Jeg har ikke hatt noe å klage over, føler meg jo nesten helt frisk her! Får forklare det når jeg kommer på BUP i dag så kanskje de skjønner hva jeg mener. Menmen, man kan ikke gjemme seg vekk fra sitt egent hjem, uansett hvor vondt det gjør å være der.. Jeg må kjempe ned frykten.Les mer i arkivet » September 2012 » August 2012 » Juli 2012
mengawal

mengawal

16, Rindal

Kategorier

Blogg

Arkiv

September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012


hits